recept: Fejtettbab leves virslivel, Kifőzde
Fejtettbab leves virslivel
(fejtőbab leves)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

50 dkg kifejtett bab,
3 db sárgarépa,
2 db fehérrépa,
1 kis fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 pár bécsi virsli,
1 bő marék csipetke,
3 dl tejföl,
fél kötés petrezselyem,
só, babér, zsír, pirospaprika



A kifejtett babot megmosom és felteszem főni. Ha felforrt és habja van, megvárom, míg már nem lesz új habja, leszűröm és új vízben ismét odateszem. Megsózom és belekarikázom a répákat, beledobok 1-2 babérlevelet. Fedő alatt, kislángon főzöm kb. fél órát, de lehet, hogy több kell neki, hogy megpuhuljon, a babtól függ.
Közben megreszelem a hagymát és fokhagymát, felaprítom a petrezselymet, és ha éppen nincs a mélyhűtőben, megcsinálom a csipetkét.

Felkarikázom a virslit is, félcentis darabokra.
Ha a bab már puha, csinálok egy hagymás-fokhagymás-tejfölös rántást, berántom, beleteszem a csipetkét, és ha a csipetke megfőtt, belekeverem a petrezselymet és a virslit.

Egyet rottyantok még rajta, és kész is.
Egy kanál friss tejföllel tálalom, esetleg némi apróra vágott kaporlevéllel.
Nagyon finom, könnyű nyári étel, túrós csusza vagy smarni előtt ideális.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: túrós csusza
 smarni
 csülkös bableves
 Jókai bableves
 bableves

Forrás: Anyám receptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2011.08.07. Utoljára frissítve: 2013.08.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-04-30 08:19:46 - 1.53)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez